Frank, het zwarte schaap van Tele2
NOS Nieuws

Tele2 maakt grote sprong in 4G-dekking

  • Rachid Finge

    Techredacteur

  • Rachid Finge

    Techredacteur

Telecomaanbieder Tele2 heeft de dekking van zijn nieuwe 4G-netwerk uitgebreid. Vannacht is een groot aantal nieuwe zendmasten in gebruik genomen. Tele2 dekt naar eigen zeggen nu 70 procent van de bevolking, maar toch kan nog lang niet iedereen het netwerk gebruiken.

Het 4G-netwerk van Tele2 staat nog in de kinderschoenen. Zo'n 25.000 bestaande klanten zitten al op het nieuwe mobiele netwerk, maar de andere klanten moeten de komende maanden nog worden overgezet. Ook wie nu klant wordt, kan nog niet het nieuwe 4G-netwerk op. Het bedrijf wil de drukte op het nieuwe netwerk langzaam en gecontroleerd opvoeren.

De meeste Tele2-klanten maken eigenlijk gebruik van het 3G-netwerk van T-Mobile. De twee bedrijven hebben daar al jarenlang een overeenkomst voor.

Het 4G-netwerk van Tele2 biedt naar eigen zeggen nu 70 procent dekking

4G maakt snel, mobiel internet mogelijk, soms zelfs sneller dan via een kabel- of adsl-aansluiting. Nederland telt vier 4G-netwerken: die van KPN en Vodafone hebben al een tijd landelijke dekking, terwijl T-Mobile en Tele2 de landelijke dekking begin 2016 hopen te bereiken.

Tele2 lijkt in één klap T-Mobile te hebben ingehaald als het gaat om dekkingsgraad, al hebben de meeste mensen daar vooralsnog dus niets aan. T-Mobile zegt zijn 4G-netwerk in juni uit te breiden naar heel Limburg en een groter deel van Gelderland en Overijssel.

Alleen 4G

Tele2 is de enige telecomaanbieder ter wereld die alleen beschikt over een 4G-netwerk. Andere aanbieders, waaronder ook de drie Nederlandse concurrenten, beschikken vanuit het verleden ook nog over 2G- en 3G-netwerken.

Vorig jaar heeft Tele2 aangegeven scherp te kunnen concurreren op prijs, omdat het bedrijf minder onderhoudskosten heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl