Een fan van de hoogzwangere Kate wacht voor het ziekenhuis in Londen
NOS Nieuws

Fans Kate bivakkeren al weken voor ziekenhuis

In Londen wachten de grootste fans van de hoogzwangere hertogin Kate Middleton al dagen voor het St. Mary's Hospital. Ze willen als eerste het tweede kind van Kate en prins William kunnen bewonderen.

Sommige fans wachten al bijna drie weken tot Kate naar het ziekenhuis moet om te bevallen. John Loughrey (60) zegt tegen de London Evening Standard dat hij er sinds 1 april elke dag op de stoep staat. "Je bent er om de koninklijke familie te steunen. Toen hun eerste kind George werd geboren sliep ik acht nachten op een houten bankje."

De 79-jarige Tyler Hutt lag in afwachting van de kleine George zelfs twaalf nachten voor het ziekenhuis. "Gelukkig krijg je van genoeg voorbijgangers eten. De vorige keer heb ik zelfs eten weg kunnen geven aan daklozen."

Kate is voor komend weekend uitgerekend. In september vorig jaar maakte het koninklijke koppel bekend dat Middleton in verwachting is.

Prins Charles liet al weten dat hij hoopt dat zijn zoon William een dochter krijgt. "Het is prachtig om nog een keer opa te worden", zei hij destijds in een eerste reactie op Kate's zwangerschap.

Terry Hutt heeft geen voorkeur voor een jongetje of een meisje. Hij heeft voor de zekerheid twee verschillende borden meegenomen. Eén met "It's a Prince" en één met "It's a Princess".

Ook de pers laat zich niet onbetuigd. In de internationale tv-uitwisseling stuurde persbureau AP vanochtend een filmpje aan collega-omroepen om te laten zien wat het drie jaar geleden allemaal bood, bij de eerste baby van Kate. Doel van AP is om opnieuw de faciliteiten te leveren voor de live-verslaggeving van andere omroepen en daarmee omzet te draaien.

Ook de pers maakt zich op voor nieuwe baby

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl