De politie doet onderzoek op de plek waar de 86-jarige man werd gevonden
NOS Nieuws

OM eist celstraf en tbs in brute moordzaak Axel

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen van twaalf en vijftien jaar en tbs geëist tegen de mannen die in 2012 een man mishandelden en vermoordden. Het lichaam van het slachtoffer van 86 uit het Zeeuwse Axel werd in november 2012 gevonden in een greppel in Westdorpe.

Het slachtoffer werd toen hij zijn hond uitliet 17 keer gestoken, zijn hart werd een paar keer doorboord. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat er bij de vermoorde man was ingebroken en dat er spullen waren gestolen.

Vlak na de moord werden de verdachten al opgepakt. Een van hen werd door een oplettende agent gezien toen hij uit de auto stapte, die was gestolen van het slachtoffer. De andere werd een paar dagen later gearresteerd.

Wreedheid

De officier van justitie zei voor de rechtbank vandaag dat de manier waarop de moord is uitgevoerd van een "uitgesproken wreedheid" is. Het bejaarde slachtoffer maakte volgens het OM geen schijn van kans tegen de twee jonge daders.

De man werd tijdens de laatste uren van zijn leven gemarteld, om zo zijn pincode te krijgen. Later die nacht werd een poging gedaan met het pasje geld op te nemen, maar dat mislukte.

Het slachtoffer kende de twee daders, het waren dorpsgenoten. Hij werd in de achterbak van een auto naar de plek gebracht waar hij is gedood.

"Ik stel me voor hoe ongelooflijk eenzaam hij zich gevoeld moet hebben", aldus de officier van justitie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl