NOS Voetbal

In feite geklopt, maar PSG hijst witte vlag nog niet

Blanc: we hebben nog hoop

PSG-trainer Laurent Blanc weet dat zijn elftal vanavond in en tegen FC Barcelona voor een nagenoeg onmogelijke opgave staat, maar de Franse coach weigert al op voorhand de witte vlag te hijsen. "Het wordt heel erg moeilijk, maar we hebben hoop."

Vooraf werd gerekend op vuurwerk bij de dubbele confrontatie tussen Paris Saint-Germain en Barcelona, maar feit is dat Barcelona door een 3-1 zege in de eerste wedstrijd in Parijs al de angel uit de kwartfinale heeft gehaald. Weliswaar keert Zlatan Ibrahimovic na een schorsing vanavond terug bij PSG, maar ook met de Zweedse superster in de aanval staan de Fransen voor een bijna onuitvoerbare opdracht.

In de wetenschap dat Barcelona altijd scoort, beseft ook PSG-trainer Laurent Blanc dat zijn ploeg een wonder nodig heeft. "Barça heeft aanvallers met extreem talent. Geen goal tegen krijgen is eigenlijk onmogelijk. Het wordt heel erg moeilijk. Maar we hebben hoop."

Pijn

Blanc hoopt dat de terugkeer van Ibrahimovic zijn team iets extra's geeft. "Ibra houdt van dit soort wedstrijden. Hij traint hard en is goed in vorm. Ik kijk er naar uit om hem weer in actie te zien." Ibrahimovic speelde zo'n vijf jaar geleden nog voor Barcelona en hoopt zijn oude werkgever pijn te kunnen doen.

In het Spaanse kamp heerst rust. Afgelopen weekeinde werd Valencia in een niet al te grootse wedstrijd met 2-0 geklopt. Middenvelder Javier Mascherano: "We speelden in de eerste helft niet georganiseerd en hadden te weinig controle. Dat hebben we met het oog op de wedstrijd tegen PSG verder geanalyseerd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl