Bayern-trainer Guardiola vestigt de aandacht op de overleden journalist Topo
NOS Voetbal

Bayern wacht helse klus tegen Porto

Voor het eerst heeft Pep Guardiola te maken met serieuze tegenwind bij Bayern München. Want uitschakeling in de kwartfinales van de Champions League dreigt na de 3-1 nederlaag in Porto vorige week.

"Voor een club als Bayern is een landstitel alleen niet voldoende", weet ook Guardiola. "Alleen de triple telt. Maar ik ben vol vertrouwen dat het tegen Porto goedkomt."

Clubarts

Over Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt ging het niet. De beroemde clubarts stapte vorige week op, na een dienstverband van meer dan veertig jaar bij Bayern. Zijn besluit volgde na aanhoudende kritiek van Guardiola. De trainer zou de clubarts zelfs verantwoordelijk hebben gehouden voor de nederlaag tegen Porto als gevolg van de vele blessures die de club teisteren.

Guardiola ziet nog kansen tegen Porto

Ook Arjen Robben is nog steeds niet fit. Tot grote spijt van Guardiola. "Arjen is altijd goed voor één of twee doelpunten. We missen zijn één-op-één kwaliteiten voorin. Maar hij vecht keihard om terug te komen." Tegen Porto kan Guardiola wel weer beschikken over Philipp Lahm en Bastian Schweinsteiger.

T-shirt

Met het T-shirt dat hij droeg, gaf Guardiola een politieke lading aan de persconferentie. Op zijn buik prijkte de tekst 'Justicia para Topo': 'Gerechtigheid voor Topo'.

De tekst is een verwijzing naar de Argentijnse sportjournalist die tijdens het WK van 2014 op mysterieuze wijze tijdens een auto-ongeluk om het leven kwam. De familie van Topo zoekt nog altijd naar opheldering. "Ik heb het shirt vorige week gekregen, nu draag ik het", is het enige dat Guardiola erover kwijt wilde.

Guardiola: de familie wil weten wat er is gebeurd

Porto zal zich niet verschansen, zo voorspelt spits Jackson Martinez. "Negentig minuten verdedigen zou een grote fout zijn", zegt de aanvoerder en topscorer van de Portugezen. "We zullen lijden, maar dat kunnen we."

Ook Porto heeft problemen, want in de verdediging ontbreken de geschorste backs Danilo en Alex Sandro.

De wedstrijd Bayern München - FC Porto wordt dinsdag rechtstreeks uitgezonden op NPO 3 en NOS.nl. De uitzending begint om 20.15 uur.

Portret Ricardo Quaresma

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl