Chris Eimers mist beleving en professionaliteit in het Nederlandse ijshockey.
NOS Sport

Eimers hekelt mentaliteit Nederlands ijshockey

Bondscoach Chris Eimers van het Nederlands ijshockeyteam is gefrustreerd na de degradatie uit divisie 1B, waardoor het team afzakt naar het vierde niveau van het internationale ijshockey. Eimers verwijt een deel van het team een gebrek aan professionaliteit en twijfelt over zijn toekomst bij Oranje.

De Nederlandse ijshockeyers eindigden zondag teleurstellend als laatste tijdens het WK in eigen land. In Eindhoven werd maar één van de vijf wedstrijden gewonnen. "Erg frustrerend", vindt Eimers. "We moeten met z'n allen eens heel goed in de spiegel kijken."

Professionaliteit

Voor aanvang van het toernooi deelde de coach een handboek uit met daarin het spelplan. "Als ik dan merk dat het door zo'n vijf jongens niet gelezen wordt, dan mis ik de beleving", constateert Eimers. Ook is de coach niet te spreken over de conditie van een aantal van zijn pupillen. "Sommigen zaten er al na drie duels doorheen. En toen kwamen voor ons pas de belangrijkste wedstrijden."

Maar niet alleen de spelers moeten het ontgelden. Ook bij de bond gaat het mis volgens de coach. "Er zitten daar mensen die niet capabel zijn om te streven naar een topsportklimaat." Daarnaast vindt Eimers dat Nederlandse spelers al in de jeugd naar het buitenland moeten. Daar is meer tegenstand en dat is goed voor de ontwikkeling van de ijshockeyers.

Twijfels over toekomst

Eimers kijkt ook naar zijn eigen functioneren. "Samen met de staf heb ik er alles aan gedaan om een sfeer te creëren waarin gepresteerd kon worden. Volgens mij is dat gelukt. Of ik doorga als bondscoach? Dat weet ik niet. Per 1 mei loopt mijn contract af. Maar als er niets verandert, stop ik."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl