NOS Voetbal

Tirade De Boer tijdens training Ajax

Tirade De Boer tijdens training Ajax

Frank de Boer heeft maandag, voorafgaand aan de ochtendtraining, de selectie van Ajax onomwonden de waarheid gezegd. In het besef dat het landskampioenschap werd verspeeld en afgelopen zondag ondermaats werd gepresteerd tegen NAC (0-0) hield De Boer zijn spelers in felle bewoordingen een spiegel voor.

De Boer laakte vooral de instelling van zijn spelers, die in zijn ogen tegen NAC "de alertheid" misten om een goed resultaat te halen. "Jongens, daar begint het allemaal mee. Scherpte!", tierde De Boer ten overstaan van de groep. "Wil je resultaat halen, dan zul je met dit soort kleine dingen scherp moeten zijn."

Jullie moeten blij zijn met wat jullie doen. Binnen zestien jaar is dit over, als je geluk hebt.

Frank de Boer

"We komen allemaal sjokkend aan"

Ook mist De Boer beleving en passie binnen zijn selectie. "Godverdomme, het is schitterend weer", vloekte hij. "Kom gewoon twintig minuten eerder en ga wat doen. Maar nee, we komen allemaal sjokkend aan. Tjeeses, wat hebben jullie een zwaar leven."

"Jullie moeten blij zijn met wat jullie doen. Binnen zestien jaar is dit over, als je geluk hebt", benadrukte De Boer. Terwijl hij zijn gal spuwde, sloeg de coach met de hand op zijn linkerborst en zei: "Het moet vanuit hier komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl