NOS Voetbal

Gedegradeerd, maar bij Dordrecht wordt niet getreurd

Dordrecht zit niet bij de pakken neer

Geen tranen van verdriet. Wel realisme. FC Dordrecht is officieel gedegradeerd, iets wat er eigenlijk het hele seizoen al aan zat te komen.

Trainer Jan Everse kan er wel mee leven. "We hebben de kleinste begroting en konden ons niet versterken. NAC kon dat bijvoorbeeld wel. Dan is het niet gek dat je een stap terug moet doen."

Aanvallen

Directeur Marco Boogers sprak voor het seizoen de hoop uit dat Dordrecht met aanvallend voetbal zou kunnen stunten. Everse begrijpt zijn directeur wel. "Wij kunnen de boel niet negentig minuten lang dichtgooien. We zijn geen Italianen. Er is altijd wel iemand die even staat te slapen of niet meeloopt. En dat is ook inherent aan kwaliteit. Concentratie, scherpte is ook een kwaliteit. Dus ik denk dat dat een heel realistische visie (van Boogers, red.) is geweest."

Aanvoerder Jeffry Fortes vindt dat Dordrecht niets minder is dan bijvoorbeeld NAC of Heracles. "Wij speelden vaak mooier en beter. Maar zij hebben op de juiste momenten de punten gepakt. Wij niet."

Periodetitel

Nu dus op naar volgend seizoen. Met Jan Everse die de weg moet bereiden voor zijn opvolger Gérard de Nooijer. De ambities zijn bescheiden. Everse: "Meedoen in het linkerrrijtje en een periode pakken. We blijven realistisch".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl