Motorola bracht een van de populairdere slimme horloges uit
NOS Nieuws

Update maakt Android-horloges onafhankelijker van telefoons

  • Rachid Finge

    Techredacteur

  • Rachid Finge

    Techredacteur

Google heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn besturingssysteem voor slimme horloges. Door de update hoeven de smartwatches niet altijd meer in direct contact te staan met een bijbehorende smartphone.

Slimme horloges laten onder meer e-mails en appjes zien, bieden routebeschrijvingen en beschikken vaak over een stappenteller en andere fitness-gadgets zoals een hartslagmeter. Voor hun werking zijn ze erg afhankelijk van een smartphone: die biedt het horloge een verbinding met het internet.

Minder afhankelijk

Voor smartwatches van onder meer Samsung en LG, waar Google de software voor verzorgt, is nu een update uitgekomen. Die stelt de horloges in staat om op internet te komen via een wifi-netwerk, zodat een smartphone niet strikt noodzakelijk meer is.

Ook kunnen de horloges na de update appjes en andere berichten op de telefoon tonen, zelfs als de telefoon niet in de buurt is.

De update bevat ook nog een aantal veranderingen in het uiterlijk en het gebruik van de horloges.

Gevecht om de pols

Bedrijven als Samsung en LG, die al jaren telefoons op de markt hebben met Google's besturingssysteem Android, bieden sinds een jaar ook horloges met Android. Een klein Amerikaanse bedrijf, Pebble, maakt al langer smartwatches. Komende vrijdag gaat in een aantal landen Apple's slimme horloge, de Apple Watch, in de verkoop.

De tech-bedrijven raken daarmee langzaam maar zeker in een fel gevecht om de pols van de gebruiker. Ze hopen dat mensen steeds meer dingen in kortere tijd met hun horloge kunnen doen, zodat de smartphone vaker in de broekzak blijft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl