Tekening van de zitting met rechts hoofdverdachte Armin A.
NOS NieuwsAangepast

Loverboy Valkenburg blijft langer vast

De hoofdverdachte in de Valkenburgse zedenzaak blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Maastricht bepaald. De advocaat van de hoofdverdachte in de Valkenburgse zedenzaak wil dat zijn cliënt wordt vrijgelaten.

Armin A. zit sinds oktober vast. De politie betrapte A. toen in een hotel in Valkenburg. Hij was daar met het meisje en een klant. In de hotelkamer werden tientallen condooms gevonden met DNA-sporen.

De zaak kwam vandaag voor het eerst voor de rechter.

'De mensen zouden een vrijlating niet begrijpen'

Aanklacht bijgesteld

Vorige week maakte het OM bekend dat het de aanklacht tegen A. bijstelt. Hij wordt alleen nog vervolgd voor het aanzetten van een minderjarige tot prostitutie. Het OM zegt dat daarmee wordt voorkomen dat het meisje als getuige moet worden gehoord in de rechtszaak.

"De ouders en de behandelaars van het meisje hebben aangegeven dat het heel zwaar voor haar zou zijn", vertelt verslaggever Ardy Stemerding. Dat wil het OM voorkomen.

Afzwakking

Justitie ontkent dat het een afzwakking is van de zaak. Want het blijft gaan om een minderjarig meisje en dat is hoe dan ook heel erg, zegt het OM.

Raadsman Arthur Vonken zei in de rechtbank dat het Openbaar Ministerie de zaak veel groter voorspiegelt dan die is. Het meisje zou volgens hem niet met tachtig maar met dertig mannen seks hebben gehad. Hij erkent wel dat A. seks heeft gefaciliteerd.

'Het aantal klanten ligt lager'

Als monster afgeschilderd

Vonken vindt dat zijn cliënt te lang heeft vastgezeten. Hij verwees naar soortgelijke zaken in het verleden. Die waren volgens hem erger dan de zaak in Valkenburg en toen hebben de verdachten volgens hem "slechts" een half jaar voorwaardelijke celstraf gekregen.

Hij zegt verder dat de publiciteit in deze zaak zijn cliënt ontzettend heeft geraakt. A. zegt dat hij in de media is afgeschilderd als een monster en dat hij daarom vrienden heeft verloren. Ook is hij bereid mee te werken aan een psychologisch onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl