De burgemeester van Barcelona (met bril) komt aan bij de school
NOS NieuwsAangepast

Leerling (13) doodt leraar in Barcelona

In Barcelona is een docent van een middelbare school overleden, nadat hij door een leerling was aangevallen met een mes. Twee andere leraren raakten gewond, net als twee leerlingen. De politie heeft een verdachte opgepakt, een jongen van 13. Over zijn het motief heeft de politie nog niets gezegd.

Volgens de krant La Vanguardia zou hij tegen een medeleerling hebben gezegd dat hij van plan was alle docenten van zijn school te doden. Hij zou een zwarte lijst hebben gehad met namen van mensen die hij niet graag mocht.

Hulp

De leerling kwam zo'n 15 minuten te laat op school en klopte op de deur van een klaslokaal. Toen de lerares de deur opendeed, schoot de jongen op haar met een kruisboog. De lerares raakte gewond. Daarna viel hij leerlingen aan met een mes, onder wie de dochter van de lerares. Ook zij raakten gewond, maar zijn buiten levensgevaar.

Een docent uit een andere klas hoorde gegil en schoot te hulp. Hij werd in zijn borst gestoken en overleed aan zijn verwondingen. Hij was een invaller en werkte pas kort op de school. Uiteindelijk werd de jongen overmeesterd door een gymleraar.

Zwarte lijst

De jongen is naar een ziekenhuis gebracht voor een psychiatrisch onderzoek. Volgens het Openbaar Ministerie is hij erg in de war en praat hij onsamenhangend. Hij kan niet worden gearresteerd; kinderen jonger dan 14 kunnen in Spanje niet verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden.

Burgemeester Trias van Barcelona heeft de school bezocht. Op Twitter betuigt hij zijn steun aan alle leraren, leerlingen, ouders en medewerkers van de school.

Leerling schiet op school met een kruisboog

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl