Paul Haarhuis viert de promotie naar de wereldgroep
NOS Sport

Haarhuis beleeft beste weekend van het jaar

Voor het eerst sinds 1998 maakt het Nederlands Fed Cup-team volgend jaar weer deel uit van de wereldgroep. Captain Paul Haarhuis, die afgelopen weekend met zijn team Australië met 4-1 versloeg, is al zeven ontmoetingen ongeslagen.

"Dit was een heel gaaf weekend. Eerst wordt PSV kampioen en daarna verslaan we Australië. Het is nu al het beste weekend van het jaar”, jubelde Haarhuis, een fervent PSV-fan. “We hebben zeven jaar gewacht op het kampioenschap en zeventien jaar op het bereiken van de wereldgroep."

Megastunt

Haarhuis zag met gepaste trots hoe zowel Kiki Bertens als Arantxa Rus zondag een veel hoger ingeschaalde tegenstander wist te kloppen. "Dit is toch wel een megastunt. Australië heeft een zeer sterk team en vorig jaar stond het nog in de halve finales. Ze hebben geen speelster die buiten de top-50 staat", aldus Haarhuis.

"Het blijkt dat Bertens een echte kopvrouw is. Ondanks dat ze de afgelopen weken weinig wedstrijden won, verliest ze nu in twee wedstrijden maar negen games. Dat is fantastisch werk."

Voor menigeen is het een raadsel waarom de Nederlandse speelsters in teamverband zo goed presteren, terwijl de resultaten individueel vooralsnog uitblijven.

Arantxa Rus haalde het beslissende punt binnen

Niveau

"Ze spelen in zo'n weekend geweldig, terwijl ze in de weken ervoor en erna niet datzelfde niveau op de mat weten te leggen. Drie van de vier speelsters hebben geen vaste begeleider in het buitenland, terwijl er in een Fed Cup-week bij al onze trainingen twee coaches aanwezig zijn", aldus Haarhuis.

"Bovendien hebben we een fysio en een teamarts. Het is een professioneel team, alles is super ingevuld en overal wordt op gelet. Terwijl dat in de andere weken niet gedaan wordt. Rus reist morgen weer helemaal alleen af naar Sardinië, omdat ze zich het niet kan veroorloven een coach mee te nemen."

Oranje behoort volgend jaar tot de acht beste landen van de wereld. "Op papier hebben we daar niets te zoeken en het zal een zeer lastig verhaal worden. Maar we staan er wel en dit is voor die meiden absoluut een boost."

Fed Cup: Oranje naar wereldgroep

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl