Premier Rutte verlaat het Binnenhof vrijdag na afloop van het beraad
NOS Nieuws

Nieuwe start torentjesoverleg over opvang asielzoekers

PvdA en de VVD hervatten vandaag hun overleg over de bed-bad-en-broodkwestie. De partijen spraken er vorige week al urenlang over in het Torentje, maar kwamen er niet uit. Er zijn geen tekenen dat een oplossing dit weekend dichterbij is gekomen.

Het overleg werd vrijdag aan het eind van de middag afgebroken. Afgesproken werd om de kwestie over het weekend heen te tillen en vandaag verder te praten. Zaterdag heeft staatssecretaris Dijkhoff wat dingen uitgezocht, en volgens De Telegraaf hebben VVD-fractieleider Zijlstra en PvdA-vicepremier Asscher gisteravond overlegd bij burgemeester Van der Laan van Amsterdam. Wat daaruit gekomen is, is niet bekend.

Van der Laan is voorstander van gemeentelijke nachtopvang. Hij voelt niets voor opvang op een centraal punt, bijvoorbeeld in Ter Apel; een van de varianten die eind vorige week op tafel lagen.

Beide partijen zeggen dat ze eruit willen komen, maar of ze een kabinetscrisis kunnen vermijden is onzeker, omdat ze principieel tegenover elkaar staan. De PvdA vindt dat er voor uitgeprocedeerde asielzoekers een vorm van opvang moet blijven, maar de VVD is daar fel tegen gekant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl