Supporters van PSV huldigen de kampioenen op het Stadhuisplein in Eindhoven
NOS Nieuws

100.000 feestgangers in Eindhoven

De huldiging van PSV heeft in het centrum van Eindhoven ongeveer 100.000 mensen getrokken. Volgens de gemeente verliep de huldiging feestelijk en gemoedelijk.

De voetballers en hun begeleiding, die gisteravond landskampioen werden, gingen op een platte kar naar het Stadhuisplein. Veel mensen stonden langs de route. Op het Stadhuisplein zelf stonden volgens de gemeente 30.000 mensen. Aan het eind van de middag kregen mensen het advies om vanwege de drukte niet meer naar het centrum te komen.

Op het bordes van het stadhuis werden de spelers en staf gehuldigd. Burgemeester Van Gijzel overhandigde de kampioensschaal aan aanvoerder Georginio Wijnaldum.

Brandwonden

Het aantal incidenten was volgens de gemeente klein. Elf mensen moesten naar het ziekenhuis, vooral met brandwonden. Ook werd een aantal feestgangers in de drukte onwel.

Burgemeester Van Gijzel spreekt van een indrukwekkend feest. "100.000 mensen in de stad en nauwelijks incidenten. Dat is een compliment voor alle PSV-fans die onze kampioenen kwamen toejuichen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl