Wesley Sneijder

Galatasaray verliest koppositie

Galatasaray heeft een dure nederlaag geleden in de Turkse Süper Lig. De ploeg van Wesley Sneijder ging met 2-1`onderuit bij Trabzonspor en raakte daardoor de koppositie kwijt aan Besiktas.

Özer Hurmaci zette de thuisploeg voor rust op voorsprong, waarna Emre Çolak in de tweede helft op aangeven van Sneijder de stand weer in evenwicht bracht. Vijf minuten voor tijd hielp Carl Medjani Trabzon aan een 2-1 overwinning.

In de hectische slotfase vielen meerdere kaarten, waaronder een gele voor Sneijder en een rode (2x geel) voor Hurmaci. Sneijder zal vanwege de gele kaart geschorst worden en mist om die reden het volgende duel met Gaziantepspor.

Besiktas, dat zaterdag met 5-1 won bij Kasimpasa (met Ryan Donk en Ryan Babel in de basis), nam de koppositie voorlopig over. Beide teams hebben 58 punten uit 27 duels, maar Besiktas heeft een beter doelsaldo. Regerend kampioen Fenerbahçe (26-56) kan maandag bij winst op Bursaspor de nieuwe nummer één worden.