Een politieman inspecteert de verdachte tas met een hond
NOS Nieuws

Terrassen Oisterwijk uren ontruimd vanwege verdachte tas

Een deel van het centrum van Oisterwijk is uren ontruimd geweest nadat een man een tas met verdachte inhoud op een terras had achtergelaten. De politie haalde de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) erbij. Die stelde vast dat er geen gevaar was.

De tas werd rond 16.30 uur achtergelaten door een man die voorbij fietste. Omdat de politie het niet vertrouwde, werd het terras ontruimd.

Draden

Ingeschakelde explosievenverkenners zagen vervolgens dat er draden in de tas zaten en riepen de hulp in van de EOD. Het afgezette gebied rond de tas werd vergroot naar 100 meter, wat volgens een politiewoordvoerder betekende dat zes of zeven terrassen werden ontruimd. "Dat is best een economische strop, op zo'n mooie dag. Het was best druk."

De EOD onderzocht met een rupsvoertuigje wat in de tas zat. Rond 21.15 uur werd het sein veilig gegeven.

De politie wil niet bekendmaken wat de inhoud was, maar die rechtvaardigde volgens de woordvoerder wel de inzet van de EOD. "Al zaten er geen daadwerkelijke explosieven in de tas."

Omafiets

De politie is op zoek naar de fietser die de tas heeft achtergelaten en heeft een Burgernet-bericht verstuurd. Het gaat om een blanke onverzorgde man van ongeveer 30 jaar.

Zijn omafiets is olijfgroen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl