Novak Djokovic wint het toernooi in Monte Carlo pas voor de tweede keer
NOS Sport

Djokovic ook de sterkste in regenachtig Monte Carlo

In navolging van zijn toernooizeges in Indian Wells en Miami heeft Novak Djokovic ook het derde masterstoernooi van het jaar op zijn naam geschreven. De als eerste geplaatste Serviër was in de eindstrijd, die gehinderd werd door regenval, in drie sets te sterk voor Tomas Berdych: 7-5, 4-6, 6-3.

Djokovic maakte zaterdag in de halve finales grote indruk tegen Rafael Nadal, maar hij slaagde er een dag later geen moment in dat indrukwekkende niveau te etaleren. Onder de natte omstandigheden in het prinsdom moest hij vier keer zijn servicegame afstaan.

In de derde set toonde Djokovic zich heer en meester. De partij was op dat moment al ruim een uur onderbroken nadat het slechte weer de baan onbespeelbaar had gemaakt. Berdych keerde het best terug uit de kleedkamer en trakteerde de nummer een van de wereld op zijn eerste setverlies van het toernooi.

De spelers moesten halverwege de tweede set de baan even verlaten

Tot de finale had Djokovic pas achttien games verloren in Monte Carlo, waar hij voor de tweede keer de toernooiwinst voor zich opeiste. Eerder was hij al de sterkste in 2013, toen hij Rafael Nadal in de finale versloeg. Vorig jaar ging de titel naar Stan Wawrinka.

Voor de ongenaakbare Djokovic is het alweer zijn vierde toernooizege van het seizoen. Eerder dit jaar won hij al de Australian Open en de masterstoernooien van Indian Wells en Miami. Hij incasseerde dit jaar pas twee nederlagen; in Qatar en Dubai.

Berdych kwam dit jaar voor de derde keer uit in een eindstrijd, maar telkens moest hij genoegen nemen met de tweede plaats. Eerder was hij verliezend finalist in Rotterdam (Wawrinka) en Doha (Ferrer).

Monte Carlo 2015: Djokovic-Berdych

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl