NOS Voetbal

Zelfverzekerde Fischer: goede aankoop voor geen geld

Fischer: goede aankoop voor geen geld

Viktor Fischer maakte tegen NAC Breda na veertien maanden blessureleed zijn rentree in de hoofdmacht van Ajax. Tot groot enthousiasme van het publiek in de Arena, dat verder geen reden tot juichen had tijdens de wedstrijd (uitslag: 0-0).

"Het was hartstikke mooi om te horen dat iedereen achter me stond", zei Fischer na de wedstrijd. "Dat gaf me een boost, een goed gevoel. Natuurlijk had ik er zin in. Ik heb veertien maanden geen voetbal gespeeld met publiek. Wel bij Jong Ajax, maar vijftigduizend toeschouwers is natuurlijk anders."

Zijn trainer Frank de Boer constateerde dat de rentree van Fischer goed was voor Ajax: "Je ziet de gretigheid bij hem, hij was dreigend en aanwezig. Dat was leuk voor hem, maar ook voor het team."

Gratis aankoop

Het ging in februari 2014 mis bij de Deen, toen hij een hamstringblessure opliep. Fischer dacht na zes weken wel weer te kunnen terugkeren in het eerste, maar dat liep heel anders. "Ik probeerde in die periode positief te blijven en mij te blijven herinneren dat ik nog steeds voetballer van Ajax ben."

"Het is mooi van de trainers dat ik nu al het vertrouwen krijg en dat ik lekker deze laatste wedstrijden mag meedoen", aldus Fischer. Op de vraag of het voelt alsof hij een nieuwe aankoop voor het komende seizoen is, antwoordde de Deen zelfverzekerd: "Dat is wel een goede aankoop voor geen geld."

De Boer baalt van remise en is blij voor Fischer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl