De start bij de grandprix van Bahrein
NOS Sport

Derde winst voor Hamilton, weer pech voor Verstappen

Lewis Hamilton heeft met zijn derde zege zijn leidende positie in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1 flink verstevigd. De Brit (Mercedes) won zondag de Grand Prix van Bahrein. De Britse titelverdediger was eerder de sterkste in Melbourne en Shanghai. Alleen in Maleisië moest hij Sebastian Vettel (Ferrari) laten voorgaan.

Achter Hamilton vochten zijn teamgenoot Nico Rosberg en Ferrari-rijder Kimi Räikkönen om de tweede plaats. Een foutje van Rosberg, met nog twee ronden te gaan, kostte hem de tweede plaats. Sebastian Vettel eindigde als vijfde.

Voor Max Verstappen was de Grand Prix van Bahrein een groot drama. Hij viel voor de derde keer dit seizoen uit. Eerder overkwam dat de 17-jarige Nederlander in Melbourne en Shanghai. Alleen op het circuit van Sepang haalde Verstappen de finish. Daar werd de Toro Rosso-coureur zevende en verdiende hij als jongste coureur ooit punten voor de wereldtitelstrijd. In Bahrein kampte Verstappen drie dagen met problemen. Ook zijn teamgenoot Carlos Sainz jr viel zondag uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl