Virgil van Dijk

Inverness houdt Celtic uit bekerfinale

Virgil van Dijk en John Guidetti scoorden voor hun ploeg, maar toch is Celtic blijven steken in de halve finales van het Schotse bekertoernooi. Na verlenging verloor de koploper in de Premier League met 3-2 van Inverness Caledonian Thistle.

Oud-Groninger Van Dijk opende de score na achttien minuten. Een penalty bracht Inverness, de nummer drie in de competitie, op gelijke hoogte. Die 1-1 stond na negentig minuten nog steeds op het bord.

Edward Ofere hielp Inverness in de verlenging aan een voorsprong, waarna Guidetti het evenwicht weer herstelde. De Engelsman David Raven besliste het duel in de 117ste minuut.

Inverness moet het in de eindstrijd opnemen tegen Falkirk, dat zaterdag Hibernian met 1-0 versloeg.