Sergio Agüero wordt geknuffeld door ploeggenoot Yaya Touré na zijn doelpunt tegen West Ham United.
NOS Voetbal

Manchester City bezweert crisis met zege op West Ham

Na achtereenvolgende nederlagen tegen Crystal Palace (2-1) en Manchester United (4-2) heeft Manchester City een nakende crisis bezworen door op eigen veld met 2-0 te winnen van West Ham United.

De ploeg van de bekritiseerde coach Mauricio Pellegrini werd na achttien minuten op het goede spoor gezet door West Ham-verdediger James Collins. De international van Wales dacht een voorzet van Jesus Navas op de rand van de eigen zestien weg te werken, maar zag de bal op fraaie wijze over de eigen doelman Adrián in het doel belanden.

Tien minuten voor rust besliste Sergio Agüero het duel tegen de Londense middenmoter van dichtbij na een vlijmscherpe counter. Het was alweer de twintigste competitietreffer dit seizoen van de Argentijn.

Silva valt uit

Een tegenvaller voor Pellegrini was het uitvallen van spelmaker David Silva. De Spanjaard werd geveld door een elleboog van Cheikhou Kouyaté en moest minutenlang op het veld behandeld worden.

Door de zege is Manchester City weer volledig in de race voor de derde plaats, die recht geeft op rechtstreekse deelname aan de Champions League. Het verschil met aartsrivaal Manchester United is slechts één punt. Daarmee is de positie van Pellegrini, die het missen van de Champions League deze week 'een ramp' noemde, voorlopig gered.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl