Kiki Bertens wint ook haar tweede partij overtuigend
NOS Sport

Bertens zet Fed Cup-team opnieuw op voorsprong

De Nederlandse tennissters hebben opnieuw de leiding genomen in de Fed Cup-ontmoeting met Australië. Net als een dag eerder won Kiki Bertens haar partij overtuigend. Casey Dellacaqua, die de geblesseerde Sam Stosur verving, werd met 6-2, 6-3 opzij gezet.

Bertens, die snel uitliep naar 4-0, had binnen een mum van tijd de eerste set op zak en leek in het tweede bedrijf door te drukken. Evenals zaterdagmiddag liet ze echter een 3-1 voorsprong glippen. Het slotoffensief was toch weer voor Bertens, die vanaf 3-3 drie games op zij naar zich toetrok.

Zaterdag maakte Bertens grote indruk met haar service en een dag erna bleek haar opslag opnieuw belangrijk. Dellacqua maakte tegen Rus nog indruk met haar degelijke spel, maar tegen Bertens was de foutenlast te hoog. Na een uur en tien minuten was de zege van Bertens een feit.

Spanning

Op 5-3 leek Bertens op haar eerste wedstrijdpunt nog bevangen door de spanning. Ze sloeg een return onderin het net, maar klaarde de klus niet veel later toch met behulp van enkele fouten van de Australische.

"Na de 4-0 voorsprong ging ik minder spelen, maar gelukkig wist ik daarna toch door te drukken", aldus Bertens na afloop. "Ik probeerde me te concentreren op mijn eigen service en bleef er gewoon ieder punt voor gaan."

Nederland heeft in de tweestrijd met Australië nog een punt nodig om zich te plaatsen voor de wereldgroep. Later vandaag neemt Arantxa Rus het op tegen Jarmila Gajdosova. Mocht Rus die wedstrijd verliezen, dan moet het dubbelspel de beslissing brengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl