Zuid-Afrikanen demonstreren tegen buitenlanders in Johannesburg
NOS Nieuws

Meer dan 300 vast voor migrantenrellen Zuid-Afrika

De politie van Zuid-Afrika heeft inmiddels 307 mensen gearresteerd vanwege het geweld tegen migranten. Het is al een week onrustig, al leken er afgelopen nacht geen grote incidenten te zijn geweest.

"We willen een stevige waarschuwing afgeven aan iedereen die meedoet met dit geweld. We zullen je vinden", zei minister Gigaba van Binnenlandse Zaken op een persconferentie.

Nepberichten

De afgelopen week vielen Zuid-Afrikanen migranten uit onder meer Nigeria aan. Zes mensen zijn daarbij overleden. Zuid-Afrikanen beschuldigen de Nigerianen van het afpakken van hun banen.

De Zuid-Afrikaanse krant Sunday Times publiceerde vandaag op de voorpagina foto's van een Mozambikaan die gisterochtend met een mes werd aangevallen. Die foto leidt tot veel reacties in het land.

Volgens minister Gigaba grijpen sommigen de rellen aan om het land verder in chaos te storten. "Ze verspreiden nepberichten over nieuwe aanvallen op sociale media, om mensen bang te maken."

Welkom

Gigaba probeerde op de persconferentie buitenlandse bedrijven gerust te stellen. "Investeerders zijn welkom om zaken te komen doen. We doen er alles aan om de rust te herstellen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl