Thomas Tuchel beantwoordt vragen na Borussia Dortmund tegen FSV Mainz in april 2014. Vanaf 1 juli 2015 is Tuchel trainer van Borussia.
NOS Voetbal

Dortmund kiest voor Tuchel als nieuwe trainer

Thomas Tuchel is met ingang van het komende seizoen trainer van Borussia Dortmund. De 41-jarige oefenmeester van FSV Mainz 05 tekende een contract voor drie jaar. Tuchel is de opvolger van Jürgen Klopp, die afgelopen week zijn vertrek aankondigde.

Met Tuchel kiezen de Dortmunders opnieuw voor een trainer van het bescheiden Mainz. Ook de flamboyante Klopp leerde het vak in Mainz en stond vervolgens zeven jaar aan het roer in Dortmund. Daarin leidde Klopp de club twee keer naar de Duitse landstitel en een keer naar bekerwinst. In 2013 speelde Borussia bovendien de finale van de Champions League, waarin het met 2-1 verloor van Bayern München.

Het grootste wapenfeit van Tuchel, die in 2009 vanuit de jeugdopleiding van Mainz werd gepromoveerd naar de positie van hoofdcoach, is de vijfde plaats in de Bundesliga in het seizoen 2010/11. Vorig seizoen werd Mainz zevende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl