De presentator wil weer een nieuw autoprogramma maken
NOS Nieuws

Jeremy Clarkson dacht dat hij kanker had

Een paar dagen voordat hij een producer van Top Gear een klap gaf, hoorde Jeremy Clarkson dat hij waarschijnlijk kanker had. Dat schrijft de ontslagen presentator in de Sunday Times. Clarkson kwam in maart in opspraak door het voorval en werd door de BBC aan de kant gezet.

Uiteindelijk bleek het verdachte bobbeltje op z'n tong niet kwaadaardig te zijn. "De dag van het incident was de meest stressvolle dag in mijn 27 jaar bij de BBC", schrijft Clarkson. Hij zegt erbij dat andere mensen waarschijnlijk beter met stress om kunnen gaan dan hij.

"De dokter zei dat ik het meteen moest laten onderzoeken, maar daar was geen tijd voor. We zaten midden in opnames voor Top Gear en het programma kwam altijd op de eerste plaats."

Opnieuw beginnen

De presentator schrijft dat hij eerst niets meer met tv te maken wilde hebben, maar hij is van gedachten veranderd. Hij noemt Top Gear z'n "baby", maar is nu klaar om een nieuw autoprogramma te presenteren. "Laat ik mezelf niet voor de gek houden. Ik moet de scherven bij elkaar vegen en opnieuw beginnen." Het is onduidelijk of zijn oud-collega's James May en Richard Hammond zich bij Clarkson aansluiten.

Het besluit van de BBC leidde tot veel boze reacties bij fans. Ruim een miljoen mensen ondertekenden een online petitie om Clarkson te steunen. BBC-baas Tony Hall zei na het ontslag dat Clarkson de grenzen had overschreden en dat er voor iedereen dezelfde regels gelden, dus ook voor Jeremy Clarkson.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl