Max Verstappen in Bahrein
NOS Sport

Verstappen wil frustraties wegracen

Het is voor Max Verstappen een frustrerend weekend. Naast het aanhoudende gedoe over de Renault-motor, de zorgen over de betrouwbaarheid en de topsnelheid had de 17-jarige Nederlander ook last van zijn remmen. Haperende remmen zijn slecht voor het zelfvertrouwen van een coureur. De limiet opzoeken is dan tricky. Zeker in Bahrein, een circuit dat wemelt van de scherpe bochten waar remschijven het zwaar te verduren krijgen.

Uitbreken

Verstappen klaagde daarnaast over 'overstuur'. Een technische term die betekent dat z’n Toro Rosso voortdurend uit wil breken. De achterzijde wil als het ware de voorkant voorbij. Simpel samengevat komt het er op neer dat Verstappen z'n bolide nog niet heeft getemd. Anders gezegd: de auto reageert zo nerveus op stuurbewegingen dat een snelle ronde een zware bevalling is. Gevolg: Verstappen kwam vrijdag en zaterdag snelheid tekort.

Verstappen start naast Pastor Maldonado. En dat is gevaarlijk. De Venezolaanse Lotus-coureur staat te boek als wildebras en brokkenpiloot en rijdt met het passende nummer 13. Niet de ideale buurman bij de start. Anderzijds: Verstappen heeft in z’n eerste drie Grand Prix laten zien dat hij een echte racer is. We kunnen ons weer opmaken voor mooie inhaalmanoeuvres. Als hij de eerste ronde overleeft.

Hamilton heeft z’n teamgenoot er onder

Over de kop van het veld: Ferrari is in rap tempo het gat met het zo lang onaantastbare Mercedes aan het dichten. Geen twee 'Silberpfeile' op de voorste rij in Bahrein: Ferrari-coureur Sebastian Vettel ‘splijt’ de Mercedes-coureurs met een tweede plek op de grid.

Hamilton was weliswaar veel sneller dan Vettel (bijna een halve seconde), maar het gaat bij Mercedes niet meer vanzelf. Vettel en Raikkonen zijn Rosberg al aan het binnen hengelen. De Duitser van Mercedes kan zijn teamgenoot niet bijbenen. Rosberg is met zijn derde plek veroordeeld tot de tweede startrij. Hij baalde zichtbaar van dat resultaat en wees zichzelf aan als schuldige. Hamilton heeft z’n teamgenoot er onder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl