Docenten en studenten van de Uva protesteren
NOS Nieuws

'Dit was het besluit waar we op zaten te wachten'

Studenten die actie hebben gevoerd door het Maagdenhuis te bezetten, zijn erg blij met het vertrek van bestuurder Louise Gunning. "Dit was het besluit waar we op zaten te wachten", zegt Jaap Oosterwijk, een van de woordvoerders van de studenten die actie hebben gevoerd. "Dit was de enige mogelijke stap."

Volgens de studenten blijkt dat actievoeren werkt. "We hebben jarenlang geprobeerd onze standpunten duidelijk te maken, maar dat werkte niet."

Studentenraad

Ook de studentenraad van de Universiteit van Amsterdam is blij met het opstappen van Gunning. Afgelopen vrijdag stelde de studentenraad, samen met de ondernemingsraad, dat het bestuur moest vertrekken.

Het is goed dat er gevolg is gegeven aan die uitspraak, zegt de studentenraad.

'Gunning is niet wat UvA nu nodig heeft'

Andere bestuurders

De studenten verwachten dat ze worden betrokken bij het zoeken naar een opvolger voor Gunning.

De drie andere leden van het college van bestuur stappen niet op. De studentenraad heeft daar vrede mee. Of de actievoerende studenten het daar mee eens zijn, moet nog blijken. Morgen komen ze bijeen.

Actie

De studenten stoppen nog niet met actievoeren. "Ik denk dat we nu overgaan tot een andere manier van actievoeren om onze doelen te realiseren", zegt Oosterwijk. "Waarschijnlijk worden dat ludieke acties."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl