Wizards-speler Paul Pierce tijdens de play-offwedstrijd tegen Toronto Raptors

Wizards beginnen play-offs met zege

In de eerste ronde van de play-offs in de NBA heeft Washington Wizards verrassend gewonnen Toronto Raptors. De Wizards wonnen de uitwedstrijd na verlenging met 93-86. Ook Golden State Warriors, Houston Rockets en Chicago Bulls wonnen hun eerste wedstrijd in de play-offs.

Washington gaf in het vierde kwart een voorsprong van vijftien punten weg, maar na een driepunter van Paul Pierce aan het begin van de verlenging werden de Raptors met een reeks van 11-4 aan de kant gezet. Pierce was de topscorer van het duel met twintig punten.

De Wizards hadden negentien aanvallende rebounds (drie op rij in de verlenging) die twintig punten opleverden. "Die drie kostten ons de kop", aldus Raptors-coach Dwane Casey. De Raptors werden alom als favoriet gezien, maar na de eerste wedstrijd belooft de serie een stuk spannender te worden.

Derrick Rose

In Chicago maakte Derrick Rose het verschil. De pointguard miste een groot deel van het seizoen door een knieblessure - iets wat hem de afgelopen jaren veelvuldig aan de kant hield - maar liet bij zijn rentree tegen Milwaukee Bucks direct zien waarom hij al eens de MVP-award won.

Rose maakte 23 punten, gaf zeven assists en was de drijvende kracht achter een sterk optreden van de thuisploeg, die met 103-91 won. Jimmy Butler was net iets productiever (25 punten), maar het publiek juichte vooral Rose toe. Zij weten ook dat met Rose in vorm de kansen van de Bulls in de play-offs aanzienlijk toenemen.

James Harden

In Houston was James Harden zoals zo vaak de topscorer (24 punten) voor de Rockets, maar hij kreeg volop hulp tegen Dallas Mavericks. Zes andere spelers van Rockets maakten tien punten of meer in de wedstrijd die met 118-108 werd gewonnen. "Dat betekent dat iedereen meedoet en de tegenstander zich niet op slechts een persoon kan richten", keek Harden tevreden terug.

Golden State Warriors was veel te sterk voor New Orleans Pelicans: 106-99. Stephen Curry leidde zijn ploeg in Oakland met 34 punten naar de overwinning.