De technische staf van PSV viert de landstitel
NOS Voetbal

Cocu is 'zo enorm trots' en wil nu meer

PSV-trainer Phillip Cocu is "zo enorm trots" op zijn spelers na het behalen van de 22ste landstitel. "We moesten ons als groep een beetje afzonderen om de focus o het voetbal te houden en vandaag hebben ze weer laten zien dat ze dat kunnen."

De ontlading was groot in het Philips Stadion. "Iedereen heeft er naartoe geleefd. Al jaren. Dit is genieten voor de fans, de spelers en natuurlijk ook de staf."

Acteren als een team

Een belangrijk moment in het seizoen was volgens Cocu de uitwedstrijd tegen Ajax, die na een achterstand met 3-1 werd gewonnen. "Dat gaf extra vertrouwen en dan weet je dat de titel mogelijk is. Je ziet dat als je als team acteert en iedereen daarin zijn kwaliteiten geeft, dan ben je een heel sterk team."

Net als Eric Gerets en Ronald Koeman is Cocu nu als speler en als trainer kampioen geworden met PSV. Daar eindigt het wat hem betreft niet bij: "Je wilt altijd meer, we gaan gewoon door."

Cocu is 'zo enorm trots' op zijn spelers

Voldoening bij Wijnaldum

Aanvoerder Georginio Wijnaldum sprak al aan het begin van het seizoen uit dat PSV dit seizoen kampioen moest worden. En nu is het gelukt.

"Dat geeft heel veel voldoening", zegt Wijnaldum. "In de kleedkamer spraken we het uit. Memphis Depay en ik deden dat al eerder. Het was al te lang geleden (2008 voor het laatst, red.), dus dit is voldoening voor iedereen."

Wijnaldum was de leider van het team. "Ik heb gewoon gedaan wat ik dacht dat ik moest doen: corrigeren en complimenteren. Ik ben gegroeid in die rol, maar dat ik zo aanvoerder kon zijn, dat wist ik niet."

Grote clubs maken werk van Depay

Technisch manager Marcel Brands, die de kampioensselectie samenstelde, is het meest blij voor Cocu. "Absoluut. We hebben voor hem gekozen en vorig jaar was een moeilijk jaar. Aan het einde nog het moeilijkst met zijn gezondheid. Dan vind ik dit een mooie beloning voor hem."

Een belangrijke schakel was natuurlijk ook topscorer Memphis Depay. Hij lijkt te vertrekken uit Eindhoven. Brands: "Er is serieuze belangstelling van hele grote clubs. Als het tot een deal komt, moet hij de keuze maken."

Brands: ik gun het Cocu het meest

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl