James Rodriguez eiste de hoofdrol voor zich op

Real blijft in spoor van Barcelona maar raakt Bale kwijt

Real Madrid heeft tijdens de 32ste speelronde van de Primera División geen puntenverlies geleden. De Koninklijke boekte een vrij zuinige zege op Malaga: 3-1. Opmerkelijk genoeg liet topschutter Cristiano Ronaldo een strafschop onbenut (paal).

Ronaldo maakte zijn misser in de blessuretijd goed, door met een simpele intikker de eindstand te bepalen. Het hoogtepunt van de avond kwam op naam van James Rodriguez, die een combinatie met Ronaldo afrondde met een subliem schot in de kruising.

Ook bij de 1-0 van Sergio Ramos was Ronaldo de aangever. Ramos kon een vrije trap van de Portugees bij de tweede paal eenvoudig binnentikken.

Gareth Bale moest al na twee minuten naar de kant

Blessure Bale

Een smetje op de overwinning was de blessure van Gareth Bale, die al na twee minuten uitviel met een kuitblessure. Het is nog onzeker of hij tijdens het Champions League-duel met Atlético Madrid weer inzetbaar is. Dat duel staat woensdag aanstaande gepland. Ook Luka Modric viel geblesseerd uit.

Voor Real Madrid is het al de veertiende zege in zestien thuisduels. Alleen Atlético Madrid (winst) en Villarreal (gelijkspel) wisten een resultaat te behalen in Madrid. Door de zege blijft Real Madrid in het spoor van FC Barcelona, dat twee punten meer heeft. Eerder op de dag won Barça met 2-0 van Valencia.

Griezmann neemt Atlético bij de hand

Atlético Madrid volgt de twee koplopers op respectievelijk negen en zeven punten. Aan het bezoek aan Deportivo La Coruña werden drie punten overgehouden: 2-1. Antoine Griezmann nam beide doelpunten voor zijn rekening.

Al in de vijfde minuut opende Griezmann de score met een fraaie omhaal. Ruim een kwartier later verdubbelde hij met een schot de marge en die achterstand wist Depor niet meer goed te maken.