Dé opstelling van PSV in het seizoen 2014/2015 (tussen haakjes: het aantal gespeelde duels)
NOS Voetbal

De ideale opstelling van PSV

Negen Nederlanders, een Mexicaan en een Colombiaan hebben PSV dit seizoen kampioen gemaakt. Tenminste, als we kijken naar de ideale opstelling van PSV in het seizoen 2014/2015. Bovenstaande elf namen stonden het vaakst in de basis in het elftal van trainer Phillip Cocu.

De PSV'er met de meeste wedstrijden in de benen is, niet geheel verrassend, doelman Jeroen Zoet. Verder valt op dat Cocu veel vertrouwen heeft gehad in zijn basiselftal. En daar had hij natuurlijk ook alle reden toe.

In de defensie kwam Joshua Brenet nog aardig in de buurt met 17 duels, op het middenveld Jorrit Hendrix (19) en in de aanval Jürgen Locadia (19), maar de basis van PSV was dit seizoen eigenlijk onomstreden.

Minder gemêleerd

Of PSV zichzelf ziet als een echte representant van de klassieke Hollandse School, valt te betwijfelen. Maar met negen Nederlandse basisspelers zat er dit seizoen wel genoeg Hollands bloed in het team. Daarmee is de ploeg een stuk minder gemêleerd dan de vorige keer dat PSV kampioen werd. Dat was alweer zeven jaar geleden.

In 2008 telde de basisopstelling van de kampioenswedstrijd tegen Vitesse (1-0) vier Nederlanders, twee Brazilianen, een Mexicaan, een Ecuadoraan, een Peruaan, een Belg en een Hongaar: Gomes, Salcido, Marcellis, Alcides, Méndez, Simons, Afellay, Zonneveld, Farfán, Koevermans en Dzsudzsák.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl