Dolle vreugde bij Nemanja Gudelj na zijn goal tegen ADO Den Haag

AZ wint thuis van ADO Den Haag

AZ heeft in de eredivisie thuis met 3-1 gewonnen van ADO Den Haag. De ploeg van coach John van den Brom boekte zo zijn tweede zege in zes duels, terwijl de ploeg van Henk Fraser na twee overwinningen weer een nederlaag moest incasseren.

In de rommelige openingsfase speelde ADO iets beter dan AZ, maar de thuisploeg kreeg via Mattias Johansson en Markus Henriksen de eerste kansen. Doelman Martin Hansen voorkwam echter een vroege achterstand van Den Haag.

Gudelj opent score

De Deen had even later ook een prima antwoord op een afstandsschot van Aron Jóhannsson, maar zag wel dat AZ steeds sterker werd. Na een half uur drukte Nemanja Gudelj het overwicht uit in de score door van zo'n 25 meter hard raak te schieten. Henriksen kreeg twee minuten later een kans op 2-0, maar treuzelde te lang.

Daar kreeg AZ tien minuten na rust de rekening voor geprestenteerd. Nadat Aleksandr Iakovenko (schot voorlangs) en Danny Bakker (kopbal net naast) al dicht bij de gelijkmaker waren geweest, schoot Wilson Eduardo na het nodige kunst- en vliegwerk wel raak.

Fraaie vrije trap Luckassen

Lang kon ADO daar niet van genieten, want vijf minuten later zette Derrick Luckassen AZ met een fraaie vrije trap weer op voorsprong en na een vloeiende aanval tikte Gudelj zelfs de 3-1 binnen.

Het duel was daarmee gespeeld, al zocht ADO nog wel enthousiast de aanval. Dat leverde Gervane Kastaneer nog een grote mogelijkheid op, maar doelman Esteban keerde de inzet van de invaller. Aan de andere kant verzuimden Guus Hupperts, Henriksen en Jóhannsson de voorsprong verder uit te breiden.