Bernard Fransen trok zich deze week terug als kandidaatvoorzitter
NOS Schaatsen

KNSB snel op zoek naar nieuwe selectiecommissie

De KNSB gaat op zoek naar een nieuwe selectiecommissie, die de schaatsbond aan een voorzitter voor de nieuw te vormen raad van toezicht moet helpen. Het bestuur van de bond kreeg zaterdag tijdens de ledenraad in Utrecht het mandaat om het proces van bestuurlijke vernieuwing voort te zetten. "Die nieuwe bestuursvorm gaat er dus komen", stelde algemeen directeur Paul Sanders na de bijeenkomst.

Het algemeen bestuur van de KNSB, onder leiding van voorzitter Roel Dekker, blijft voorlopig nog aan. Uiterlijk tot 1 juli 2016. Het college zou in eerste instantie per 1 mei aftreden en plaatsmaken voor een nieuwe raad van toezicht.

Beoogd voorzitter

Aanvankelijk zou zaterdag in Utrecht de nieuwe voorzitter van die raad van toezicht benoemd worden. Dat punt verdween echter van de agenda, omdat de beoogde voorzitter Bernard Fransen zich deze week terugtrok. De door de selectiecommissie onder leiding van Jan Loorbach gevonden Fransen vond dat hij niet het gewenste draagvlak bij de gewesten had om goed te kunnen functioneren.

In een reactie daarop besloten de andere kandidaten voor de raad van toezicht (Roeland Stekelenburg, Peter Blangé, Cees Juffermans, Geert-Jan Wouters en Ruth van Andel) zich toen ook voorlopig terug te trekken.

Rust in de bond

"We gaan een paar spannende weken tegemoet", zei algemeen directeur Paul Sanders na de ledenraad. ,,De nieuwe selectiecommissie moet er in elk geval voor de zomer zijn. Er komen dus enkele spannende weken aan. Belangrijk is dat er rust in de bond is."

Sanders was blij dat de ledenraad instemde met de eerder gemaakte afspraak tussen bond, atletenvereniging en de merkenteams om op een andere manier te gaan samenwerken. Dit alles is vastgelegd in de 'schaatsentiteit'. Dat moet de stabiliteit en continuteit van talentontwikkeling en topsportsector garanderen. De invulling daarvan moet nog verder worden uitgewerkt. Uiterlijk 1 juli moet het stappenplan gereed zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl