Luis Suárez viert zijn doelpunt

Barcelona countert zich voorbij Valencia

Met pijn en moeite heeft Barcelona zich voor in ieder geval nog een week verzekerd van de koppositie in de Spaanse competitie. Thuis werd Valencia CF met 2-0 aan de kant gezet, maar de bezoekers verdienden meer.

Een counterdoelpunt van Luis Suárez in de eerste minuut bleek goud waard voor Barça. De rest van de eerste helft was Valencia de veel betere ploeg, maar dat kwam niet tot uitdrukking in de score omdat Daniel Parejo in de tiende minuut een penalty miste.

Lionel Messi maakt tegen Valencia zijn 400ste doelpunt voor Barcelona

Messi maakte zijn 400ste voor Barça

Na rust waren beide ploegen in evenwicht, toch was het weer Barcelona dat scoorde uit een counter. Lionel Messi klaarde de klus vier minuten in blessuretijd met zijn 400ste goal voor Barça in alle competities.

Barcelona staat met nog zes wedstrijden te gaan vijf punten voor op Real Madrid, dat later vandaag thuis speelt tegen Málaga CF.