José Fonte (l) baalt, Jon Walters en Mame Biram Diouf vieren de 1-1

Southampton onderuit bij Stoke City

In de strijd om Europees voetbal heeft Southampton drie belangrijke punten laten liggen bij Stoke City. De ploeg van trainer Ronald Koeman verloor met 2-1. Door de nederlaag blijft Southampton zesde in de Premier League.

Het duel in Stoke-on-Trent kwam maar moeizaam op gang en zag na een kwartier pas de eerste kans. Na goed doorgaan van Sadio Mané bood de Senegalese spits Graziano Pellè de kans om er 0-1 van te maken. De Italiaan haalde van zo'n tien meter uit maar zijn schot belandde in het zijnet.

Schneiderlin opent score

Enkele minuten later was het alsnog raak voor Southampton. Aanvoerder José Fonte kopte een indraaiende bal door waarna de Fransman Morgan Schneiderlin de bal alleen maar in hoefde te tikken.

Stoke, met Erik Pieters in de basis, kwam vlak na rust met wat geluk op gelijke hoogte. Steven N'Zonzi trof de lat waarna Mame Biram Diouf de rebound achter doelman Kelvin Davis kegelde.

Zes minuten voor tijd bezorgde middenvelder Charlie Adam de thuisploeg de drie punten. Eerst was Jon Walters dicht bij de 2-1 maar hij zag zijn schot geblokt worden. In de rebound haalde Adam uit en met een flinke stuit belandde de bal in het doel.

Leicester doet goede zaken

Leicester City, de hekkensluiter in de Premier League, zorgde voor een stunt door met 2-0 te winnen van Swansea City, de nummer acht van de competitie. Leonardo Ulloa opende in de vijftiende minuut de score en Andy King besliste het duel door in de 89ste minuut de 2-0 te maken.

Marvin Emnes viel viel een kwartier voor tijd in bij Swansea.