Sebastian Rode heeft de 1-0 gemaakt

Bayern weer stap dichter bij landstitel

Bayern München is weer een stapje dichter bij de 25ste landstitel. Nog zonder Arjen Robben (hij kampt met een buikspierblessure) werd er met 2-0 gewonnen bij Hoffenheim.

Niet alleen Robben ontbrak, ook Philipp Lahm, Franck Ribéry, Bastian Schweinsteiger, Mehdi Benatia, Javi Martinez en David Alaba waren niet van de partij.

Scoreverloop

Sebastian Rode maakte in de 38ste minuut het eerste doelpunt. De Pool draaide zich in de zestien vrij en krulde de bal fraai in de verre hoek. Vier minuten in de extra tijd verdubbelde Andreas Beck de score met een eigen doelpunt.

Bayern staat met nog vijf wedstrijden te spelen dertien punten voor op VfL Wolfsburg, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. In de Champions League moet Bayern dinsdag proberen een 3-1 achterstand tegen FC Porto ongedaan te maken, dat heeft nu de prioriteit.

Goed nieuws Van der Vaart en Stevens

Voor Rafael van der Vaart (HSV) en Huub Stevens (VfB Stuttgart) was er goed nieuws: mede-degradatiekandidaten SC Paderborn, Hannover 96 en SC Freiburg verloren.

Paderborn met 3-0 bij Borussia Dortmund, Hannover met 4-0 bij Bayer Leverkusen en Freiburg thuis met 2-3 van FSV Mainz 05.

HSV en Stuttgart komen later in actie en passeren bij een overwinning Paderborn op de ranglijst.