NOS Nieuws

Miljoenen bijen ontsnappen uit gekantelde vrachtwagen

Miljoenen bijen hebben voor een verkeerschaos gezorgd op een snelweg ten noorden van de Amerikaanse stad Seattle. De insecten kwamen vrij toen een vrachtwagen met 448 bijenkorven aan boord kantelde. Om hoeveel bijen het exact ging is moeilijk vast te stellen. De schattingen lopen uiteen van 14 miljoen tot 20 miljoen.

De politie riep de hulp in van de brandweer die met water probeerde om de bijenzwerm te bedwingen. Imkers deden een poging de insecten te vangen. Uiteindelijk spoot de brandweer een laag schuim over de korven om te voorkomen dat omstanders gestoken zouden worden.

Bijenpaniek op de snelweg

Bijensteken

Tevergeefs. Veel mensen in de omgeving, onder wie verslaggevers, liepen bijensteken op volgens het Amerikaanse persbureau UPI. Automobilisten kregen het advies de ramen gesloten te houden om te voorkomen dat er bijen in de auto zouden vliegen.

Van de ruim 400 korven konden er uiteindelijk 128 gered worden voordat de losgeslagen bijen werden gedood met het schuim. Volgens de eigenaar van de bijen was dat noodzakelijk om de overlast te beperken.

Het ongeluk levert de eigenaar een schadepost op van een kleine 100.000 dollar. De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl