Paul Haarhuis en Arantxa Rus bleken ditmaal geen winnende combinatie
NOS Sport

Oranje en Australië in evenwicht in Fed Cup

Het is Arantxa Rus niet gelukt om het Nederlands Fed Cup-team op een comfortabele 2-0 voorsprong te zetten. In de ontmoeting met Australië was ze niet opgewassen tegen de vervangster van Samantha Stosur, Casey Dellacqua: 5-7, 3-6.

Op bewonderenswaardige wijze knokte Rus zich in de eerste set terug in de wedstrijd. Bij een achterstand van 5-1 won ze, gesteund door het publiek in de Maaspoort, vier games op een rij. Toch was het laatste woord aan Dellacqua.

Lange slagenwisselingen

In het tweede bedrijf nam Rus een 2-1 voorsprong, maar dat was het signaal voor Dellacqua om een tandje bij te schakelen. Ze verloor op 4-2 nog een close game, maar trok na een aantal lange slagenwisselingen toch de laatste twee games naar zich toe.

Dellacqua verving kopvrouw Samantha Stosur, die met een achillespeesblessure afhaakte.

Voor de 24-jarige Rus is het het eerste verlies in de Fed Cup sinds 19 april 2014. Toen verloor ze eveneens in de Maaspoort van de Japanse Kurumi Nara.

Bertens overtuigend

Eerder op de dag won Kiki Bertens overtuigend van Jarmila Gajdosova: 6-1, 6-3. Daardoor is de stand na de eerste dag 1-1. Morgen staan er twee enkelspelen en een dubbelspel op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl