NOS Sport

Geen medaille Deurloo op vloer

EK turnen: Bart Deurloo zesde op de vloer

Bart Deurloo is er bij de EK turnen in Montpellier niet in geslaagd een medaille te veroveren op de vloer. De Nederlander kwam in zijn eerste EK-finale tot een score van 14.866 en eindigde daarmee als zesde. Deurloo was met de achtste score in de finale gekomen.

Het goud op de vloer ging naar de Brit Kristian Thomas (15.166), het zilver was voor de Rus David Beljavskij (15.066) en de Zwitser Pablo Braegger greep het brons (14.941).

Deurloo tevreden

Deurloo kijkt ondanks het missen van de finale op rek toch met een goed gevoel terug op het toernooi. "Ik ben zeer tevreden. Ik had in de finale op vloer drie grote passen, dat kost je steeds een paar tienden in de score. Dan had je een medaille gehad, maar 'als' telt niet."

De turner komt terug van blessureleed en richtte zich dit EK op drie toestellen. De meerkamp blijft het doel. "Ik blijf allround turnen. Er is nog veel mogelijk. Met drie stabiele oefeningen (vloer, sprong en rek) kun je een heel eind komen", aldus Deurloo.

Voltige

Ook bij het onderdeel voltige ging de gouden medaille naar Groot-Brittanië. Louis Smith had zich al als beste gekwalificeerd en hij maakte zijn favorietenrol in de finale helemaal waar. Met een score van 15.800 liet hij de Armeniër Harutyum Merdinyan (15.333) en de Italiaan Alberto Busnari (15.200) achter zich.

Deurloo: tevreden over dit toernooi

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl