NOS Wielrennen

Zeeman niet in paniek, blessure Tankink

Nog geen paniek bij Lotto-Jumbo

Het zit de Nederlandse wielerploeg Lotto-Jumbo niet mee. Veel blessures en pechgevallen hebben ervoor gezorgd dat er nog geen overwinning is geboekt. Vier tweede plaatsen en een derde plek, daar moet Lotto-Jumbo het mee doen. Ploegleider Merijn Zeeman legt zich daar moeilijk bij neer. Maar is hij in paniek? “Nee, ik ben niet in paniek. We zitten in een moeilijke fase. En we zijn keihard bezig om daar uit te komen. Paniek is geen goede raadgever.”

Met Sep Vanmarcke had Lotto-Jumbo in het Vlaamse voorjaar een reële kans op een overwinning. Voor de Ardense klassiekers ligt dat volgens Zeeman een stuk lastiger. “We willen zichtbaar zijn en de fans laten zien dat we vechten en strijden. Met Paul Martens streven we een goed resultaat na.”

Zeeman geeft toe dat hij niet tevreden is. Maar hoe denkt hij het tij te keren? “We moeten vasthouden aan de filosofie en het plan. We hebben veel kwaliteiten. In Roubaix heb ik een team gezien dat aan het vechten en knallen was. Bij de komende drie wedstrijden (Gold Race, Waalse Pijl, Luik, red.) moeten we na iedere wedstrijd trots kunnen zijn op ons resultaat.”

Kelderman snottert nog na

De Lotto-Jumboploeg heeft ook in de Gold Race te maken met fysieke ongemakken. Wilco Kelderman heeft nog last van een virusje dat hij vorige week heeft opgelopen. “De benen voelen goed, ik heb alleen nog last van wat snot dat er de hele tijd uitkomt. Dat is wel vervelend.”

Kelderman rijdt morgen zijn eerste Amstel Gold Race en ziet ernaar uit. “Ik probeer zover mogelijk te komen. Of het lastig is dat we niet bij de favorieten behoren? Ja, het is nu zeker anders rijden. Met een favoriet in de ploeg kan je het makkelijker afstemmen, dan kan je de koers maken, nu moet je het ondergaan.

Team Lotto-Jumbo eet bij bakkerij de Bisschopsmolen in hartje Maastricht een stukje Limburgse vlaai

Fysiek ongemak voor Tankink

Tankink heeft op zijn beurt last van het ‘Hypothenar Hammer syndroom’. Een aandoening waarbij de slagaders in de hand zijn vernauwd. De renner van Lotto-Jumbo rijdt daardoor met flinke pijn in het rond. “Van het voorjaar had ik er voor het eerst last van. Zomaar, ineens. Toen is het wel langzaam weggetrokken.”

Tijdens de verkenning van Parijs-Roubaix schoot het er bij Tankink plots weer in: ontzettende pijn in de linkerhand. “Tijdens de wedstrijd zelf kon ik het stuur bijna niet meer vasthouden en ben ik maar afgestapt.”

Tankink rijdt nu met een dikke spons in zijn handschoen. Om op die manier de klappen een beetje op te vangen. “Hier in de Amstel zijn de wegen goed en is het nog wel te doen. Maar woensdag in de Waalse Pijl is het een ander verhaal, daar is het asfalt een stuk minder.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl