Kiki Bertens toont opnieuw haar vorm in Fed Cup-verband

Bertens brengt Oranje aan de leiding

Kiki Bertens heeft het Nederlands Fed Cup-team op een 1-0 voorsprong gezet in de ontmoeting met Australië. De kopvrouw van Oranje was op de aangelegde gravelbaan in de Bossche Maaspoort in twee sets te sterk voor Jarmila Gajdosova: 6-1, 6-3.

Bertens liet in de tweede set een 3-1 voorsprong glippen, maar herstelde zich knap. Bij 6-1, 5-3 werkte de sterk serverende Nederlandse, die acht aces liet noteren, een 40-0 achterstand weg. Gajdosova sputterde nog even tegen, maar moest op het tweede wedstrijdpunt na opnieuw een ace van Bertens toch capituleren.

"Op de belangrijke momenten heb ik erg goed geserveerd", sprak Bertens na afloop. "We hebben mijn service wat veranderd en er zit nu wat meer ontspanning in. Ik ben blij dat hij vandaag zo goed liep."

Opmars

Na een uur en zes minuten was de voorsprong al een feit voor Oranje, dat bezig is aan een fraaie opmars. Ten koste van de Australische vrouwen kan een plek in de wereldgroep worden afgedwongen.

Precies een jaar geleden was Bertens, die destijds twee wedstrijden wist te winnen tegen Japan, ook belangrijk voor de formatie van Paul Haarhuis. Ook toen was de Maaspoort het decor.