Eerder dit seizoen won Vitesse met 6-2 in Dordrecht. Vitesse-keeper Piet Velthuizen ziet hoe Rihairo Meulens probeert te scoren.
NOS Voetbal

Vitesse wil Dordrecht laten bungelen

FC Dordrecht heeft zich zo goed als verzoend met degradatie uit de eredivisie. Met nog vier wedstrijden voor de boeg staat de hekkensluiter zeven punten achter op Go Ahead Eagles, de nummer zeventien. Als de Schapenkoppen vanavond verliezen van Vitesse en Go Ahead zorgt zondag voor een stunt in De Kuip, is de degradatie een feit.

Coach Jan Everse wil toch proberen nog iets te maken van de laatste vier wedstrijden op het hoogste niveau. Te beginnen in Arnhem. Everse: "Het heeft geen zin om negentig minuten vol druk te zetten, want dat wordt dan genadeloos afgestraft door een ploeg van het kaliber Vitesse. We zullen dat gedoseerd moeten doen, proberen om het spel van Vitesse te ontregelen en dan kijken wat er te halen valt."

Ongeslagen

Bij Vitesse is er geen tijd voor mededogen met de tegenstander. De Arnhemmers zijn door een ongekende reeks van elf ongeslagen wedstrijden op rij, opgeklommen naar de vierde plaats in de eredivisie. De ploeg van Peter Bosz koestert die plaats, om de beste uitgangspositie te hebben voor de play-offs om Europees voetbal.

De Vitesse-coach mist vanavond vijf spelers. Davy Pröpper is geschorst, terwijl Arnold Kruiswijk, Piet Velthuizen, Kelvin Leerdam en Wallace geblesseerd zijn.

Bosz verwacht, ondanks de dreigende degradatie, een zeer gemotiveerd Dordrecht. "Ik denk dat de spelers van Dordrecht voor iets meer spelen. Namelijk dat ze heel graag in de eredivisie willen voetballen volgend jaar. Dat hoeft natuurlijk niet per se bij Dordrecht te zijn. Die jongens hebben zoiets van: dit is een kans om mijzelf in de etalage te zetten", laat Bosz weten tegenover Omroep Gelderland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl