Dwight Lodeweges
NOS Voetbal

Lodeweges wil 'feestje PSV verpesten'

Toeval of niet. Toen PSV in 2008 voor de laatste keer landskampioen werd, zat hij bij de Eindhovense ploeg op de bank als assistent van hoofdtrainer Sef Vergoossen. Zaterdagavond, als PSV de 22ste landstitel kan vieren, is Dwight Lodeweges trainer van tegenstander Heerenveen. Waar hij in 2008 de polonaise liep, heeft hij nu andere plannen. "Wij kijken ernaar uit om het feestje van PSV te verpesten."

Lodeweges, die zijn ploeg de thuiswedstrijd tegen PSV eerder dit seizoen met 1-0 zag winnen, snapt dat het een bijzonder duel wordt. PSV kan de titel pakken en daar is in Eindhoven de hele week naartoe gewerkt.

"Het is daar een onrustige week geweest door alle voorbereidingen. Wij zijn echter sportmensen, trainen de hele week. We gaan niet naar PSV om alleen even een feest te verstoren. We willen gewoon zelf drie punten. We willen winnen", zegt Lodeweges over de aspiraties van zijn ploeg.

Motivatie

Van de laatste vier ontmoetingen met PSV won Heerenveen er drie. Eén keer werd gelijkgespeeld. Volgens de oefenmeester zullen zijn spelers zaterdagavond er opnieuw alles aan doen om met de punten naar huis te gaan.

"Mijn spelers zullen gemotiveerd zijn. Je speelt bij PSV, een topclub. Je kunt je meten met de aanstaande kampioen van Nederland. Dan wil je ook laten zien dat je meekunt. En het is al zeven jaar geleden dat PSV kampioen werd. Dat speelt toch mee. Als we het eerste halfuur goed doorkomen, kan er van alles gebeuren", durft Lodeweges te stellen.

Kratten bier

Joey van den Berg kreeg van twee PSV-supporters vrijdagmiddag twintig kratten bier om mee te werken aan een Eindhovens feestje. Van den Berg had eerder aangegeven dat hij bij zo'n actie PSV wel zou helpen. De middenvelder ziet daar nu echter van af. "Gekkigheid natuurlijk. Zo makkelijk gaat dat niet. Bovendien... Ik wacht nog op een bod van Ajax."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl