NOS Wielrennen

'Bling' Matthews feest nu met zijn wielerploeg

Amstel Gold Race past goed bij Matthews

Hij stond bekend als feestbeest, maar die tijd ligt achter hem. Hij eindigde deze week als tweede bij de Brabantse Pijl en won vorig jaar al etappes in de Giro en de Vuelta: Michael 'Bling' Matthews. De 24-jarige Australiër heeft vertrouwen als het gaat om de Amstel Gold Race van zondag.

"Koersen met een finish die iets oploopt, passen bij mij", vertelt hij. "Mijn doel dit jaar is om zwaardere races te rijden, dus de Amstel Gold Race ligt me wel. Met vlakke sprints heb ik veel meer moeite."

Creatief

Toch probeert Matthews af en toe ook even niet met fietsen bezig te zijn. "Vroeger was ik echt een feestbeest", zegt de Australiër die beter bekend staat als 'Bling'. "Ik stond altijd als eerste op de dansvloer, maar dat kan nu niet meer. Dus stop ik dat creatieve maar in mijn wielercarrière."

En die carrière verloopt de laatste jaren voorspoedig. In 2010 werd hij wereldkampioen bij de beloftes, dit jaar won hij het puntenklassement van Parijs-Nice en schreef hij de eerste etappe van de Ronde van het Baskenland op zijn naam.

"Ik ben ouder geworden, wat meer volwassen", vertelt Matthews. "Maar, ik blijf een vrolijk persoon en ik geniet van het leven. Als het even kan, doe ik dat lachend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl