Danny Koevermans (links) viert landstitel PSV in 2008
NOS Voetbal

Koevermans gaat kijken: hoop dat PSV titel pakt

Danny Koevermans weet als geen ander hoe het is om een kampioenswedstrijd te spelen. Hij behoorde tot de selectie van PSV toen de Eindhovenaren voor het laatst kampioen werden en speelde bij AZ toen in het seizoen 2006/2007 de titel op de laatste dag verspeeld werd.

In het seizoen 2007/2008 was een 1-0 zege bij Vitesse op de laatste speeldag genoeg voor de Eindhovenaren om hun 21ste landstitel te pakken. Koevermans had in die periode moeite om zijn zenuwen in bedwang te houden. "Ik ging er heel slecht mee om. Ik heb de laatste wedstrijden van het seizoen heel slecht gespeeld."

Dat gaat mij niet nog een keer gebeuren.

Danny Koevermans

Een seizoen eerder liep Koevermans als speler van AZ op de laatste speeldag de eredivisietitel juist mis. "Ik heb toen meegemaakt hoe het is om de titel te verliezen in de laatste wedstrijd. Dat had vat op mij toen ik een jaar later bij PSV speelde. Ik had zoiets van, dat gaat mij niet nog een keer gebeuren", zegt Koevermans.

Een mooi moment

De oud-spits was dan ook blij toen in 2008 het laatste fluitsignaal klonk en PSV kampioen was. "Er viel een enorme last van mijn schouders, dat was een mooi moment. Ik hoop dat het morgen gebeurt, ik ga zelf ook kijken in het stadion."

Of het nog mis kan gaan voor PSV? Koevermans: "Het feest is geregeld, dat gaat wel een beetje extra druk meebrengen voor de spelers. Maar bij PSV is dit seizoen alles heel goed gegaan en ik heb het gevoel dat ze de titel gaan pakken. Het hoeft niet allemaal mooi, als er maar gewonnen wordt."

Koevermans treurt in 2007 na het mislopen van de titel met AZ

Vergoossen, de trainer in 2008

Sef Vergoossen, in 2008 de trainer van PSV, is blij dat de Eindhovenaren eindelijk weer eens kampioen worden. "Ik ben blij dat ik daar van af ben." Vergoossen kijkt met veel bewondering naar de kampioensploeg van dit seizoen. "Deze selectie is beter dan die van toen. Deze ploeg heeft meer snelheid en meer scorend vermogen. Ze worden terecht kampioen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl