Serdar Gözübüyük wordt genoemd in matchfixingonderzoek
NOS Voetbal

KNVB laat Gözübüyük op kampioensduel PSV staan

De KNVB heeft zijn vertrouwen uitgesproken in de Nederlandse topscheidsrechter Serdar Gözübüyük. De naam van de arbiter (29) wordt genoemd door een verdachte in een grote Duitse strafzaak rond het manipuleren van wedstrijden, zo meldt de Volkskrant op basis van documenten van het strafdossier.

Het zou gaan om twee duels uit de eerste divisie in september 2009: Veendam-Helmond Sport en Fortuna Sittard-Cambuur. Op beide wedstrijden zou fors zijn ingezet. Volgens de verdachte kon het alleen de arbiter zijn die de wedstrijden manipuleerde, aangezien het vier verschillende teams betrof.

"Onschuldig"

Gözübüyük ontkent alles. "Voor de zekerheid zeg ik het één keer: ik ben zuiver", schrijft de scheidsrechter in een verklaring tegen de krant. "Dat ik mij moet verantwoorden voor uitlatingen van deze persoon, voelt onrechtvaardig."

"Ik ben geschokt dat mijn naam in dit verband wordt genoemd door iemand die ik niet ken en dat het voor zo iemand zo makkelijk is iemand publiekelijk imagoschade toe te brengen", zegt Gözübüyük.

Kampioenswedstrijd PSV

Gözübüyük fluit zaterdagavond de kampioenswedstrijd van PSV. De Eindhovenaren spelen op eigen veld tegen sc Heerenveen. De KNVB zegt in een reactie niet te hebben overwogen om de scheidsrechter van de wedstrijd te halen.

"Wij hebben geen twijfel over zijn integriteit. We hebben het er uiteraard goed met hem over gehad, ook omdat we weten dat er vanavond druk op die wedstrijd staat. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat hij dat goed gaat doen. Hij is gefocust en heeft er zin in", zegt woordvoerder Hans van Kastel namens de voetbalbond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl