NOS Voetbal

PSV heeft 22ste landstitel voor het grijpen

  • ANP
    Memphis Depay is een van de smaakmakers bij PSV dit seizoen
  • ANP
    PSV was dit seizoen het meest constante team
  • ANP
    Adam Maher, hier met Memphis Depay, speelde beter dan vorig seizoen
  • ANP
    Depay, De Jong en Narsingh, de aanval van PSV

PSV kan zaterdagavond in het eigen Philips Stadion voor het eerst sinds 2008 kampioen van Nederland worden. Alleen bij winst op sc Heerenveen (aftrap 19.45 uur) kunnen de Eindhovenaren direct feest vieren. Bij ieder ander resultaat moet PSV afwachten wat Ajax zondag doet in het thuisduel met NAC Breda.

Het verschil tussen koploper PSV en nummer twee Ajax is met nog vier wedstrijden voor de boeg tien punten. Zeven jaar geleden werd PSV kampioen op de laatste speeldag. Dat gebeurde destijds in Arnhem, met een 1-0 overwinning op Vitesse. Ook toen was Ajax de nummer twee.

Titel nummer 22?

PSV werd 21 keer eerder landskampioen, goed voor twee gouden sterren op het shirt. De laatste prijzen dateren van 2012, toen zowel de KNVB-beker als de Johan Cruijff-schaal werd gewonnen.

Memphis Depay voert met negentien treffers nog altijd het topscorersklassement aan. Levert de landkampioen weer de topscorer af? Vorig jaar was dat met Ajax en Alfred Finnbogason van sc Heerenveen niet het geval.

Jozefzoon en Arias geblesseerd

PSV-trainer Phillip Cocu heeft een nagenoeg fitte selectie tegen Heerenveen. Alleen Florian Jozefzoon en Santiago Arias ontbreken wegens blessures. Oscar Hiljemark is nog een twijfelgeval.

Als er daadwerkelijk gewonnen wordt van de Friezen, dan volgt zondag de huldiging in Eindhoven. De gemeente is al klaar met alle voorbereidingen en zijn klaar voor de festiviteiten. Het feest zal plaatsvinden op het Stadhuisplein. Op een groot podium zullen artiesten optreden en de spelers worden gehuldigd.

Per platte kar zullen de spelers zich zondag door het centrum van Eindhoven naar het Stadhuisplein begeven.

Stand bovenin eredivisie

PositieClubDuelsPunten
1.PSV3076
2.Ajax3066

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl