NOS Voetbal

Van Gaal: wij managers leven voor titels

Van Gaal: wij trainers leven voor titels.

De kans is klein, heel klein zelfs, maar toch zet Manchester United-trainer Louis van Gaal het kampioenschap in de Premier League nog niet helemaal uit zijn hoofd. "Wij managers leven voor titels", zei hij.

Van Gaal deed zijn uitspraken tijdens de persconferentie voorafgaand aan de topper vandaag tegen Chelsea. Manchester United staat acht punten achter koploper Chelsea, dat bovendien nog een wedstrijd te goed heeft, en er zijn nog maar zes speelronden te gaan.

Maar volgens de coach zijn de wonderen de wereld nog niet uit. "Ik kan niet zeggen dat het niet mogelijk is, maar het is niet logisch."

Indrukwekkende opmars

Om 18.30 uur is Stamford Bridge, de thuishaven van Chelsea, het decor voor de kraker in de Premier League. Chelsea voert al geruime tijd ogenschijnlijk ongenaakbaar de ranglijst aan, maar de voorbije weken is Manchester United onder regie van Louis van Gaal aan een indrukwekkende opmars bezig.

Na een uiterst moeizame start van het seizoen, waarbij in de Engelse media zelfs gezinspeeld werd op een vertrek van Van Gaal, is het elftal uitgegroeid tot een van de smaakmakers van de competitie.

Huis-tuin-en-keuken-Engels

In zijn onvervalste huis-tuin-en-keuken-Engels zei Van Gaal op de persconferentie dat hij de titel nog niet uit zijn hoofd heeft gezet. "Het feit is dat wij acht punten achter Chelsea staan. Maar Chelsea moet tegen ons spelen en daarna nog tegen Arsenal. Dus wij kunnen de druk op Chelsea opvoeren, dat is waar, en dan weet je het maar nooit."

Met Chelsea-coach José Mourinho heeft Van Gaal naar eigen zeggen tenminste een ding gemeen. "Wij leven voor titels, daar doen wij het voor. Dat is de enige bevrediging die je als manager kunt krijgen, een titel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl