In veel straten in Reynosa zijn voertuigen in brand gestoken door bendeleden als reactie op de arrestatie van een leider van een drugskartel
NOS Nieuws

Onrust in Mexicaanse stad na arrestatie drugsbaas

In de Mexicaanse stad Reynosa is het onrustig nadat de politie een belangrijke drugsbaas heeft gearresteerd. Er wordt geschoten en wegen zijn geblokkeerd met brandende autobanden. Ook zijn bussen in brand gestoken.

De autoriteiten roepen mensen op om de grote wegen veiligheidshalve te mijden. En het Amerikaanse consulaat zegt dat Amerikanen extreem voorzichtig moeten zijn en binnen moeten blijven.

"Controle kwijt"

Reynosa ligt in het noorden van het land en is met 600.000 inwoners een van de grootste steden langs de grens met de Verenigde Staten. In de stad wordt al enige tijd een drugsoorlog uitgevochten tussen het Golf-kartel en de Zetas. De bendes willen beide de smokkelroutes naar de VS in handen krijgen.

De drugsbaas die nu is opgepakt, zou 'El Gafe' zijn, een leider van het Golf-kartel. Hij is overgebracht naar Mexico-Stad.

Bij de jongste gewelddadigheden zijn volgens de autoriteiten zeker drie mensen omgekomen. Een oud-burgemeester van Reynosa heeft tegen journalisten gezegd dat de autoriteiten de controle over de stad kwijt zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl