Colombianen hebben bloemen in het hek bij het hoofdkwartier van het leger in Bogota gestoken ter nagedachtenis aan de 11 gedode militairen
NOS Nieuws

President Colombia eist deadline van FARC

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos wil een harde toezegging van rebellengroep FARC wanneer die definitief de wapens neerlegt. "Het geduld raakt op", zegt Santos. "Het vredesproces om een eind te maken aan vijftig jaar geweld moet een deadline hebben."

Sinds twee dagen is de strijd tussen FARC-rebellen en het regeringsleger opgelaaid. De rebellen doodden elf militairen waarna het Colombiaanse leger de luchtaanvallen op de rebellen hervatte.

President Santos had vorige maand nog besloten om de luchtaanvallen te staken om FARC te belonen voor de voortgang die was geboekt bij de vredesonderhandelingen op Cuba.

Vrede

De oppositie in Colombia heeft Santos gevraagd om niet verder met de rebellen te praten over vrede, maar de president wil daar voorlopig niets van weten. "Het makkelijkste is om de oorlog te verklaren, maar ik ben gekozen om vrede te bereiken."

Het geweld tussen FARC-strijders en regeringsmilitairen heeft sinds 1964 aan zeker 220.000 mensen het leven gekost.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl